Kořeněná květáková polévka s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle plátky
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Květák
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Harissa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1247 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 1137.2 mg
  • Vláknina 15237 mg
  • Vitamín A 15237 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 138.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák nakrájíme na malé růžičky a osmažíme je na oleji. Přidáme skořici, kmín i koriandr a po chvíli i harisu. Opékáme dvě minuty. Zalijeme vývarem a přidáme i většinu nasucho opražených mandlí.

  • 2

    Vaříme 20 minut doměkka. Rozmixujeme do hladka.

  • 3

    Podáváme posypané mandlemi.

Komentáře k receptu