Květákové kroketky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Květák
  • 8.16 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 647 mg
  • Vláknina 8094.5 mg
  • Vitamín A 8094.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák očistíme, rozebreme na růžičky a uvaříme. Po vychladnutí růžičky rozsekáme na drobno.

  • 2

    Do květáku přidáme rozšlehané žloutky, mouku, sůl a dobře vymícháme. Na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.

  • 3

    Lžičkou klademe směs do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.

Komentáře k receptu