Květák po římsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Květák
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 578.8 mg
  • Vláknina 7035 mg
  • Vitamín A 7035 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebraný na růžičky omyjeme, vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a osolíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek a dusíme.

  • 2

    Když je květák měkky a voda vydušená, přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a necháme přejít varem.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu