Kuřecí maso v lilku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 625 ml Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Omáčka sójová
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 96960 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 523.9 mg
  • Vláknina 14068 mg
  • Vitamín A 14068 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabaný vnitřek nakrájíme a přidáme k mletému kuřecímu masu, včetně 125 ml vinného octa, nasekané chilli papričky, cukru, špetky soli, 80 ml omáčky, pepře, koleček cibulek a mouky.

  • 2

    Do parního hrnce dáme dva šálky vody, 375 ml octa a lžičku soli a vodu přivedeme k varu. Do lilku dáme masovou směs a paříme je v hrnci. Předtím lilky pokapeme octem a omáčkou. Vaříme je dvacet minut.

Komentáře k receptu