Lilek na koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Olej olivový
  • 40 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.333333 šálek Oříšky piniové
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 495.8 mg
  • Vláknina 11194.1 mg
  • Vitamín A 11194.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky rozkrojíme na poloviny, rozkrojenou stranou je položíme na vymazaný pekáč, potřeme je olejem a pečeme 10 minut, až zčernají. V polovině pečení je obrátíme.

  • 2

    Zbytek oleje smícháme s citronovou šťávou, octem, hřebíčkem, oříšky, rozinkami, cukrem, bobkovým listem, mletou paprikou, solí a pepřem.

  • 3

    Lilky před podáváním přelijeme marinádou, necháme je vychladnout a jednou je otočíme.

Komentáře k receptu