Grilované lilky s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Čedar
  • 100 g Salsa rajčatová
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Bageta
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Lilek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 716 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 505.8 mg
  • Vláknina 12630 mg
  • Vitamín A 12630 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej i lilek nakrájíme na 1,5 cm tlusté plátky. Do misky prolisujeme česnek, smícháme ho s olejem a směsí důkladně potřeme cuketu i lilek.

  • 2

    Rošt na grilu potřeme olejem, aby se zelenina nepřipalovala. Zeleninu následně grilujeme z každé strany, dokud nezměkne. Do plechové misky dáme salsu a na grilu necháme ohřát.

  • 3

    Bagetu nakrájíme, pokapeme olejem a dáme na gril na tři minuty opéct ze všech stran, aby byla příjemně křupavá.

  • 4

    Grilovanou zeleninu rozdělíme na talíře a posypeme ji strouhaným sýrem. Přiložíme plátky bagety a podáváme.

Komentáře k receptu