Smažený lilek s mátovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Lilek
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 45 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 200 g Strouhanka
  • 40 g Máta
  • 3 g Pepř bílý
  • 250 g Jogurt bílý smetanový
  • 100 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.56 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 5059 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 532.4 mg
  • Vláknina 16747.1 mg
  • Vitamín A 16747.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek omyjeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky, rozložíme na tác a zasypeme solí(2 lžíce). Necháme půl hodiny vypotit, potom opláchneme a osušíme utěrkou. Zatím v misce vyšleháme bílý jogurt, prolisovaný česnek, nasekanou mátu, citronovou šťávu, sůl a bílý pepř do hladké omáčky. Na obalení si připravíme ušlehaná vejce, mouku smícháme se solí(5 g) a pepřem a strouhanku s nastrouhanými tvarůžky. Plátky lilku postupně obalíme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.

Komentáře k receptu