Jarní zeleninová příloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 200 g Mrkev kořen
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Zelí čínské
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 0.25 hrst Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Vegeta
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 116 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1130.8 mg
  • Vláknina 15228.8 mg
  • Vitamín A 15228.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý špenát necháme okapat. Tymián, bazalku opláchneme, lístky otrháme, pár jich necháme na ozdobu, ostatní jemně nasekáme, každou bylinku zvlášť. Zeleninu očistíme, oloupeme, cibuli drobně nakrájíme, mrkev a celer nakrájíme na plátky, brambory na kostičky a zelí na proužky.

  • 2

    Jarní cibulky s natí nakrájíme na plátky. Cibuli zpěníme na rozpáleném tuku. Přidáme mrkev a brambory, 2 minuty restujeme, poté vmícháme celer a zelí. Posypeme vegetou, osolíme, opepříme a ochutíme chilli kořením. Přilijeme 100 ml vody a pozvolna dusíme přikryté 15 minut. Poté zlehka vmícháme špenátové listy a tymián. Za občasného promíchání dusíme 10 minut. Dle chuti osolíme, okořeníme, přidáme nakrájené bylinky.

  • 3

    Pokrm upravíme na mísu, ozdobíme lístky bazalky a petrželkou a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu