Vepřové v mrkvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 40 dkg Vepřová plec
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 294 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 95.7 mg
  • Draslík 294.7 mg
  • Vláknina 7014.8 mg
  • Vitamín A 7014.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na kostičky maso, zprudka osmahneme na oleji, osolíme a dusíme doměkka. Poté přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a hřebíčky. Podlijeme a dusíme.

  • 2

    Uděláme jíšku, přidáme studené mléko, rozšleháme a nalijeme k masu. Dusíme, osolíme a opepříme, přidáme máslo a masox.

Komentáře k receptu