Čerstvý pokrm z bílého zelí a mrkve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Jogurt nízkotučný
  • 140 g Bílé zelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kerblík
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 883 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 499.7 mg
  • Vláknina 19003 mg
  • Vitamín A 19003 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymícháme dressing z přírodního jogurtu (1,5% tuku v sušině), octa, soli a pepře.

  • 2

    Omyjeme bílé zelí, najemno nastrouháme a promícháme s trochou soli. Necháme asi 15 minut uležet. Mezitím omyjeme, očistíme a nahrubo nastrouháme mrkev.Po uležení smícháme zelí s mrkví, přidáme dressing a ještě jednou řádně promícháme. Ozdobíme listy čerstvého kerblíku.

Komentáře k receptu