Polévka s jogurtem a okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 ml Jogurt bílý
  • 320 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 40 ml Ocet vinný
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 38.1 mg
  • Draslík 271 mg
  • Vláknina 1394.9 mg
  • Vitamín A 1394.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku oloupeme, nastrouháme nahrubo, smícháme se smetanou, jogurtem, dvěma prolisovanými stroužky česneku, octem, mátou, solí a pepřem. Promícháme a směs chladíme dvě hodiny. Pak opět promícháme a ozdobíme mátou.

  • 2

    Polévku podáváme studenou.

Komentáře k receptu