Bramborové smaženky s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Okurky nakládané
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 300 g Rajčata
  • 20 g Sůl
  • 6.67 g Sádlo škvařené
  • 15 g Pažitka
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory vařené ve slupce
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 2332 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 856.8 mg
  • Vláknina 16655 mg
  • Vitamín A 16655 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vychladlé brambory oloupeme, šťouchadlem rozmačkáme a vložíme do mísy. Přisypeme mouku, krupici, sůl, posekanou petrželku, přidáme vejce a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme ho na silnější plát, ze kterého vykrajujeme smaženky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo a smaženky smažíme po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Kyselé okurky nakrájíme na hranolky, rajčata na osminky. Smaženky rozdělíme na talíře, obložíme zeleninou, posypeme posekanou pažitkou a podáváme samostatně.

Komentáře k receptu