Španělská polévka z rajčat a paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 700 g Rajčata
  • 700 g Okurka salátová
  • 500 ml Masový vývar
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Cibule
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 952 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 951.7 mg
  • Vláknina 11621.8 mg
  • Vitamín A 11621.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    150 g chleba nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Do hrnce vlijeme masový vývar a přidáme k němu sherry ocet. Směsí pokapeme kostičky a necháme 10 minut odležet.

  • 3

    Uvaříme vodu a ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme slupku z rajčat, zbavíme je jádřince a pokrájíme na kostičky. Jedno rajče dáme stranou.

  • 4

    Omyjeme papriky, rozřízneme je na polovinu, odstraníme semínka a bílé žebroví.

  • 5

    Omyjeme okurky, rozpůlíme je, odstraníme z nich semínka.

  • 6

    Ponecháme vcelku 100 g okurek a 100 g paprik, zbytek pokrájíme na kostičky.

  • 7

    Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 8

    Do mixéru vložíme kostičky chleba, kostičky paprik a rajčat. Rozmixujeme. Vzniklou směs rozlijeme do mísy. Přidáme k ní česnek, lžíci nakrájené cibule a 4 lžíce olivového oleje. Osolíme a opepříme, přilijeme masový vývar a uložíme na 4 hodiny do chladničky.

  • 9

    Zbytek chleba pokrájíme na kostičky a opečeme na zbytku olivového oleje. Rajče, které jsme nechali stranou, 100 g okurek a 100 g paprik, které jsme nechali stranou, pokrájíme na kostičky. Vychlazenou polévku vyndáme z ledničky a přidáme k ní na kostičky pokrájenou zeleninu, okurky, papriky, rajčata a zbytek cibule. Posypeme opečeným chlebem a podáváme.

Komentáře k receptu