Vejce plněná uzenáčem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Uzenáče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 263.3 mg
  • Draslík 123.8 mg
  • Vláknina 858.8 mg
  • Vitamín A 858.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, rozpůlíme a žloutky vyjmeme. Utřeme je se změklým máslem, osolíme a opepříme. Přidáme rozetřené maso z uzenáče a vše dobře promícháme. Směsí naplníme poloviny vajec a povrch ozdobíme očištěnou, na nudličky nakrájenou paprikou a nasekanou petrželkou.

  • 2

    Podáváme jako studený předkrm.

Komentáře k receptu