Chřest s pikantním tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Cukr kostkový
  • 30 g Lněné semínko
  • 300 g Tvaroh jihočeský polotučný
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Olej olivový
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Šalotka
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Chřest zelený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 28.3 mg
  • Draslík 151.1 mg
  • Vláknina 3097.3 mg
  • Vitamín A 3097.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pikantní tvaroh:

  • 2

    šalotku nasekáme na jemné kostičky, česnek utřeme, papriku nakrájíme na drobné kousky a vše důkladně zamícháme do tvarohu. Krém rozředíme mlékem a ochutíme solí a pepřem. Těsně před podáváním vmícháme do krému do tuha ušlehanou šlehačku.

  • 3

    Chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený okapaný chřest rozdělíme na talíře, na chřest upravíme tvarohový krém a na závěr pokrm posypeme lněným semínkem. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu