Studený salát ze žaludového želé Tottori

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mrkev kořen
  • 70 g Okurky
  • 2 g Sezam - semena
  • 2.7 g Česnek
  • 2 g Cukr krupice
  • 1.1 g Paprika mletá sladká
  • 4.5 g Cibulka jarní
  • 15 g Paprika zelená
  • 10 g Paprika červená
  • 300 g Želé žaludové
  • 30 g Chryzantéma
  • 24 ml Omáčka sójová
  • 13 ml Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 94 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 50.3 mg
  • Vláknina 1339.6 mg
  • Vitamín A 1339.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želé nakrájíme na silnější plátky. Okurku očistíme tak, že ji chvíli budeme třít v utěrce se solí. Potom okurku nakrájíme na šikmé, delší plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme ji na stejně velké plátky jako okurku. Lusky paprik zbavíme jadřinců a nakrájíme je na stejné plátky jako okurku a mrkev. Chryzantému opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na delší 5 cm kousky. Připravíme kořenící omáčku.

  • 2

    Připavené kousky zeleniny a kořenící omáčku promícháme s kousky želé. Pokrm podáváme studený.

  • 3

    Kořenící omáčka:

  • 4

    Česnek a jarní cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibulku a česnek smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Omáčku ochutíme mletou červenou paprikou.

Komentáře k receptu