Zálivka tisíce ostrovů papriková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 ml Olej z pšeničných klíčků
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 74.7 mg
  • Draslík 85.5 mg
  • Vláknina 388.2 mg
  • Vitamín A 388.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Majonéza klasická [51566]:

  • 2

    Do misky vlijeme žloutky, přidáme hořčici, osolíme a opepříme, přilijeme citronovou šťávu. Kuchyňským robotem s metlami ušleháme dohladka. Potom po troškách postupně přiléváme olej z pšeničných klíčků a zašleháváme ho do hmoty. Šleháme, až vznikne hustý krém. Podle potřeby ještě můžeme hotovou majonézu lehce osolit nebo přidat kapku citronové šťávy.

  • 3

    Můžeme přidat ještě na velmi jemno nasekanou petrželku, pažitku a šalotku, pak máme bylinkovou majonézu.

  • 4

    Z poloviny červené papriky odstraníme bílé žebroví a semínka a papriku nakrájíme na kostičky, které přimícháme do hotové klasické majonézy. Dále do ní vložíme lžíci chilli omáčky, lžičku sladké mleté papriky a 2 lžíce smetany. Promícháme.

Komentáře k receptu