Špekáčky na pivu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1000 g Špekáčky
  • 300 ml Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 200 ml Kečup
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Worcester
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 144.6 mg
  • Vláknina 2600 mg
  • Vitamín A 2600 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nasekanou cibuli smícháme s kečupem, worcesterem, sójovou omáčkou, olejem a kořením. Směs můžeme podle chuti mírně přisolit.

  • 2

    Solamyl rozmícháme v pivu a vlijeme do připravené směsi. Vše ještě promícháme.

  • 3

    Špekáčky nakrájené na mřížku urovnáme do zapékací mísy, zasypeme na proužky nakrájenými paprikami a zalijeme směsí.

  • 4

    Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.

Komentáře k receptu