Sváteční chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Uzené maso vařené
  • 100 g Klobása ostravská
  • 80 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 200 g Fazole bílé
  • 200 g Fazole červené
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 plátek Hovězí vývar základní
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Koření gulášové
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1818.5 mg
  • Vláknina 35215.7 mg
  • Vitamín A 35215.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oba druhy fazolí přes noc namočíme do vody. Druhý den uvaříme do poloměkka.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Masa a klobásu nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Papriky očisíme a nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 4

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a klobásu, smažíme, až se vysmaží šťáva z masa, vmícháme protlak, přidáme koření, česnek, sůl a vmícháme fazole i s vodou, v níž jsme je vařili. Vše vaříme, až jsou fazole měkké, na závěr vmícháme papriky a dovaříme. Podle chuti okyselíme a podáváme s petrželovou natí.

Komentáře k receptu