Volská oka s pórkem a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Pórek
  • 240 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 349.9 mg
  • Vláknina 5477.2 mg
  • Vitamín A 5477.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek omyjeme, bílou část nadrobno nakrájíme a krátce podusíme v troše osolené vody.

  • 2

    Uzené maso nakrájíme na plátky, krátce osmahneme na oleji a rozdělíme do malých zapékacích misek.

  • 3

    Na zbylém oleji na pánvi osmahneme připravený pórek a přidáme k masu do mističek. Navrch rozklepneme vždy jedno vejce, zakápneme horkým olejem, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou. Pod pokličkou necháme bílky ztuhnout.

  • 4

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu