Chutná žampionová snídaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Paprika červená
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 938.7 mg
  • Vláknina 9577.9 mg
  • Vitamín A 9577.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. Očištěný pórek nakrájíme na tenké nudličky. V rendlíku přivedeme vodu do varu, vložíme do ní vejce a uvaříme je na polotvrdo, vaříme je podle velikosti 5-6 minut. Pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. 4ks zralých sherry rajčátek omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

  • 2

    Ve větší teflonové pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme pórek, ten vařečkou posuneme k okraji pánve a na omastek dáme nakrájené žampióny. Zprudka je z každé strany dozlatova orestujeme, zároveň mícháme a restujeme i pórek. Pánev odstavíme z plotny, žampiony osolíme, posypeme drceným kmínem a bílým pepřem.

  • 3

    Na střed talířú rozdělíme žampióny s pórkem, dokola je obložíme pokrájenými vejci a cherry rajčátky. Vejce ochutíme solí a červenou paprikou.

Komentáře k receptu