Krůtí karbanátky v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí maso
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Olivy nakládané
  • 0.25 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 0.25 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.22 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1102 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 124.7 mg
  • Draslík 863.9 mg
  • Vláknina 10378.2 mg
  • Vitamín A 10378.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlík namočíme do vlažné vody. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bylinky omyjeme, vytřeseme vodu, otrháme lístky (několik jich dáme stranou na ozdobu) a jemně posekáme.

  • 2

    Z namočeného rohlíku vymačkáme vodu, vložíme do mísy, přidáme cibulku, vejce, nastrouhaný sýr, bylinky a namleté maso. Dle potřeby a chuti osolíme, opepříme a řádně promícháme. Ze směsi omočenou rukou tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu, mírně je zploštíme do tvaru karbanátku a vkládáme na rozehřátý olej. Opékáme do zlatova z každé strany 2 minuty.

  • 3

    Příprava omáčky: cibuli a česnek oloupeme, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme, obojí zpěníme na rozehřátém oleji. Poté přidáme rajčata i s nálevem, bobkový list, oregano, tymián a dle chuti osolíme, opepříme. Zprudka přivedeme k varu za občasného promíchání, poté vložíme karbanátky, přikryjeme a dusíme 25 minut.

  • 4

    Před servírováním upravíme karbanátky na mísu, posypeme je olivami a bylinkami podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami.

Komentáře k receptu