Slezina na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Telecí slezina
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej rostlinný
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 471 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 176.1 mg
  • Vláknina 2593.2 mg
  • Vitamín A 2593.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slezinu opláchneme, odstraníme blánu, která ji pokrývá a nakrájíme ji na slabé plátky. Plátky sleziny smažíme v hrnci 5-6 minut na rozpáleném oleji.

  • 2

    Mezitím si připravíme zeleninu. Oloupeme cibuli a česnek, rozmixujeme rajče. K plátkům sleziny nalijeme víno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, rozmixovaná rajčata, bobkový list, sůl, pepř a necháme vše 30 minut vařit na mírném ohni, dokud slezina není měkká. Podle potřeby při vaření podléváme vodou, ale v závěru musí být voda vyvařená a zbyde jen šťáva. Ihned podáváme s vhodnou přílohou.

Komentáře k receptu