Polévka z červené papriky
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Rajčata
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Rýže jasmínová
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 90 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 770.6 mg
- Vláknina 12144.7 mg
- Vitamín A 12144.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olej a asi 2 min na něm orestujeme česnek, na kostičky nakrájenou papriku a nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhanou mrkev, nasekaný celer a oloupaná rajčata. Ochutíme šafránem a restujeme další 2 min.
-
2
Poté vmícháme rýži, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 5 min povaříme. Zalijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak a bazalku. Zakryté pak vaříme další 1 hodinu. Dochutíme solí a pepřem.
-
3
Polévku rozmixujeme, pyré vlijeme zpět do hrnce a za stálého míchání přivedeme téměř k varu. Ihned podáváme.