Teplá smetanová omáčka ke chřestu s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 171.3 mg
  • Draslík 78.5 mg
  • Vláknina 686.1 mg
  • Vitamín A 686.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spařená rajčata oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme nadrobno. Rozehřejme máslo. Ve vodní lázni smícháme žloutky, citronovou šťávu a sůl. Po kapkách pomalu všleháváme máslo. Ve smetaně rozmícháme rajčatový protlak s rajčaty a přimícháváme do žloutků s citronovou šťávou. Omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru.

  • 2

    Na závěr přimícháme sekanou bazalku.

Komentáře k receptu