Salát s pečenými rajčaty a roketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Těstoviny konzumní
  • 450 g Rajčata Cherry
  • 65 g Roketa
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 75 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 781.6 mg
  • Vláknina 7044.8 mg
  • Vitamín A 7044.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.

  • 2

    Rozpůlená cherry rajčátka rozložíme na plech, pokapeme 30 ml olivového oleje, posypeme tenkými plátky česneku. Dochutíme solí a pepřem a pečeme při 190 stupních 20 minut. Během pečení jednou otočíme.

  • 3

    V míse smícháme zbývající olej, ocet, nakládaná nakrájená rajčata a cukr. Dochutíme solí a pepřem. Uvařené těstoviny slijeme a smícháme se zálivkou a opečenými rajčaty.

  • 4

    Před podáváním přidáme nakrájenou roketu a znovu promícháme. Servírujeme vychlazené.

Komentáře k receptu