Rajčata v bešamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Cuketa
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 350 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Pažitka
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 3 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 787 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 470.4 mg
  • Vláknina 4988.6 mg
  • Vitamín A 4988.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety a rajčata nakrájíme na plátky. Polovinu cuket dáme na dno mělké, vymazané zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Na cukety naskládáme vrstvu rajčat a okořeníme.

  • 2

    Postup opakujeme a každou vrstvu okořeníme.

  • 3

    Bešamel: V hrnci rozehřejeme máslo. Vsypeme mouku a mícháme na ohni 1 minutu. Postupně zaléváme mlékem. Uvedeme k varu a mícháme, až směs zhoustne. Nakonec přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř.

  • 4

    Bešamelem zalijeme zeleninu. V troubě na 190 °C pečeme 15-20 minut doměkka. Posypeme pažitkou a servírujeme.

Komentáře k receptu