Těstoviny s rajčaty a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Kukuřice cukrová
  • 800 g Rajčata
  • 80 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 230 g Nudle široké
  • 50 g Mozzarella
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Česnek
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 l Voda pitná
  • 1.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 1087.9 mg
  • Vláknina 9356 mg
  • Vitamín A 9356 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody s 1.5 lžičky soli a 0.5 lžíce oleje. Když se začne vařit, nasypeme do vody široké vaječné nudle a vaříme je podle návodu 7-10 minut. Pak je scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Promícháme s 0.5 lžicí olivového oleje a zakryjeme poklicí.

  • 2

    Sýr mozzarellu nakrájíme na plátky. Sýr nivu nastrouháme. Očištěnou šalotku s česnekem očistíme, šalotku nakrájíme na kolečka, česnek drobně pokrájíme. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme z nálevu. Omyjeme a rozkrájíme červenou masitou papriku, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Nakládaná rajčata pokrájíme na kostky.

  • 3

    Ve velké hluboké teflonové pánvi rozpálíme olivový olej (1 lžíce), na něm zpěníme šalotku s česnekem, přidáme papriku a restujeme asi 1-2 minuty. Vmícháme nakládaná rajčata, promícháme s 1 lžičkou soli, 1 lžičkou pepře, 1 lžičkou kmínu a lžičkou cukru. Za stálého míchání přidáme těstoviny a vše dobře ohřejeme.

  • 4

    Směs posypeme sýrem a zakryjeme poklicí. Mezitím omyjeme petrželku kudrnku, vodu setřepeme a petrželku drobně pokrájíme.

  • 5

    Těstoviny s rajčaty a sýrem rozdělíme na porce, posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu