Steaky z mečouna s rajčatovou salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 880 g Filé z mečouna
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 12 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 9 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 94 mg
  • Draslík 894.3 mg
  • Vláknina 3299.5 mg
  • Vitamín A 3299.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve vyrobíme bazalkové pesto a rajčatovou salsu.

  • 2

    Na pesto připravíme 10 lžic bazalkových lístků, 4 lžíce pražených piniových oříšků, 2 nahrubo posekané stroužky česneku, 4 lžíce nastrouhaného sýru Parmezán, 4 lžíce nastrouhaného sýru Pecorino, 5 lžic olivového oleje, sůl a pepř.

  • 3

    Do mixeru vložíme oba druhy sýra, bazalku i piniové oříšky s česnekem a umixujeme na pastu. Za stálého běhu pak do mixeru pomalu přiléváme olej, přidáme půl lžičky soli a špetku pepře. Zalijeme lžící olivového olejen, dáme do lednice vychladit.

  • 4

    Na salsu připravíme 2 masitá rajčata pokrájená na malé kousky, nadrobno nakrájenou malou červenou cibuli, lžičku nahrubo namletého pepře, 2 lžíce posekané bazalky, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 4 lžičky citronové šťávy a čtvrt lžičky soli.

  • 5

    Všechny suroviny dáme do menší misky, dobře promícháme.

  • 6

    Smícháme 4 lžíce pesta se 4 lžičkami olivového oleje a směsí potřeme 4 očištěné steaky z mečouna. Zbylé pesto uložíme zalité olejem do chladničky, nebo je můžeme zmrazit. Na rozpáleném grilu pak steaky opečeme z každé strany 2 - 3 minuty.

  • 7

    Servírujeme je přelité rajčatovou salsou.

Komentáře k receptu