Špenátové závitky s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 300 g Rajčata
  • 180 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 1200 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Rukola
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 809 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1313 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 2252.7 mg
  • Vláknina 31677.5 mg
  • Vitamín A 31677.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107.9 mg
  • Vitamín E 9.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce, přilijeme olej a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly, které vyválíme na obdélníkové pláty. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme posekaný česnek, orestujeme, přidáme pokrájený špenát, rukolu a tři minuty podusíme. Osolíme, opepříme, odstavíme z ohně a přimícháme strouhaný sýr. Tuto směs rovnoměrně navrstvíme na pláty těsta, zavineme do závitků a ještě zabalíme do gázy nebo plátýnka. Na obou koncích gázu zavážeme, závitky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 13 až 15 minut.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek, krátce orestujeme, přidáme rajčata, bazalku, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Závitky rozbalíme, nakrájíme na plátky, doplníme rajčatovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu