Vařené zeleninové čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 340 g Cibule
  • 85 g Hrozinky
  • 500 g Jablka
  • 700 g Rajčata
  • 170 g Cukr krupice
  • 250 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 849.2 mg
  • Vláknina 13839 mg
  • Vitamín A 13839 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve oloupeme a nakrájíme rajčata, jablka nakrájíme na kostičky a cibuli na plátky. V hrnci smícháme cibuli, rajčata, jablka, ocet, cukr, rozinky, sůl, hřebíček, zázvor a pepř. Směs vaříme na mírném plameni zhruba 45 minut.

  • 2

    Nakonec čatní vložíme do předem omytých sklenic a uschováme na chladném a temném místě zhruba 2 měsíce.

Komentáře k receptu