Grilované vinné klobásy s cherry rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Klobása vinná
  • 800 g Rajčata Cherry
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.75 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 608.2 mg
  • Vláknina 4860.6 mg
  • Vitamín A 4860.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve s rozpáleným olejem prolisujeme česnek, vsypeme oregano, chilli koření a necháme zpěnit. Poté na pánev naskládáme cherry rajčátka, přiklopíme a na mírném plameni dusíme. Rajčátka musí být popraskaná, aby pustila šťávu. Po 10 minutách odstraníme poklici a na prudším plameni necháme vydusit většinu omáčky. Na závěr rajčatovou omáčku osolíme, opepříme.

  • 2

    V mezičase rozdělíme klobásu na porce, stočíme je, propíchneme jehlou a grilujeme asi 10 minut. Během grilování klobásy obrátíme.

  • 3

    Klobásy podáváme na porci rajčatové omáčky.

Komentáře k receptu