Pečené filé s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé rybí
  • 600 g Rajčata
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Olej olivový
  • 600 g Brambory vařené
  • 20 g Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 890.2 mg
  • Vláknina 10267.5 mg
  • Vitamín A 10267.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zpola rozmrazené filé nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v rendlíku na rostlinném oleji po obou stranách opečeme. Poté rendlík vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a dopékáme 10 minut.

  • 2

    Rajčata rozpůlíme, zbavíme zelených částí a vymačkáme z nich vodnatý vnitřek. Pekáček vymažeme olivovým olejem, do něj narovnáme rajčata řeznou stranou nahoru, osolíme a 15 minut pečeme v troubě.

  • 3

    Zelenou petrželku a oloupané stroužky česneku nasekáme, smícháme se strouhankou, směs nasypeme na rajčata a pokapeme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Vrátíme ještě na 2 minuty do trouby.

  • 5

    Na talíře klademe doprostřed vařené brambory, na ně pečené filé a kolem obložíme pečenými rajčaty.

Komentáře k receptu