Salát s restovanou hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 6 ks Rajčata Cherry
  • 0.25 ks Salát Rosso
  • 0.25 ks Salát listový Dubáček
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 13.2 mg
  • Draslík 556 mg
  • Vláknina 4535.7 mg
  • Vitamín A 4535.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěné a omyté hlívy ústřičné odkrojíme tvrdé spodní části, pak hlívu nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme si stroužek česneku a pokrájíme ho nadrobno. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Listy hlávkového salátu omyjeme, vodu setřepeme, pak je potrhané poklademe do mísy. Omytá zralá cherry rajčátka (červená i žlutá) pokrájíme na poloviny a přidáme je k salátu.

  • 3

    V dobře rozehřáté pánvi si rozpálíme olej, dáme na něj pokrájenou hlívu a téměř za stálého míchání restujeme téměř dozlatova. Jakmile začne mít hlíva zlatavou barvu, přidáme pokrájený česnek, sůl, pepř, petrželku a lžičku másla. Vše rychle promícháme, pokapeme balsamicem, znovu promícháme a hned pánev odstavíme z plotny.

  • 4

    Orestovanou hlívu i s omastkem přidáme do salátu, vše pokapeme lžičkou balsamica, promícháme a servírujeme.

Komentáře k receptu