Vepřové plátky s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Houby čerstvé
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Majolka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Vepřová plec
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 13.3 mg
  • Draslík 489 mg
  • Vláknina 5655.3 mg
  • Vitamín A 5655.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do masa vetřeme pepř a na pánvi smažíme dozlatova minutu. Poté osmahneme 10 minut z každé strany, aby maso změklo. Plátky vyndáme a udržujeme teplé.

  • 2

    Do pánve dáme houby a česnek a 2 minuty smažíme.

  • 3

    Přimícháme mletou papriku, hovězí vývar, rajčatový protlak a rybízovou marmeládu.

  • 4

    Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, dokud nezhoustne.

  • 5

    Z maizeny a lžíce vody uděláme kaši, vmícháme do omáčky a 2 minuty vaříme, dokud není omáčka hustá.

  • 6

    Vrátíme vepřové plátky do pánve, odstavíme a přimícháme zakysanou smetanu.

  • 7

    Dochutíme a podáváme ozdobené petrželí.

Komentáře k receptu