Rostbíf s křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Hovězí svíčková
  • 150 g Celer bulvový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 5 ks Ředkvička
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 105.1 mg
  • Draslík 1081.6 mg
  • Vláknina 3328.8 mg
  • Vitamín A 3328.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a posypeme pepřem. Vložíme na pekáč a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut, snížíme teplotu na 190 stupňů Celsia a pečeme ještě 30 minut. Maso občas podlijeme vypečenou šťávou. Po upečení svíčkovou položíme na nahřátou mísu a necháme odpočinout asi 15 minut.

  • 2

    Celer a ředkvičky očistíme a nadrobno nakrájíme.

  • 3

    Smícháme citronovou šťávu, vývar, hořčici, nastrouhaný křen a olej. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme a osladíme.

  • 4

    Rostbíf nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a zalijeme zeleninovou omáčkou. Pokrm ozdobíme nasekanou celerovou natí.

  • 5

    Podáváme s opečenými bramborami nebo s hranolky.

Komentáře k receptu