Grilovaná tykev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Tykev
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 264.2 mg
  • Vláknina 2295 mg
  • Vitamín A 2295 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev oloupeme a zbavíme semen. Dužinu pokrájíme na menší plátky, které po obou stranách lehce propícháme.

  • 2

    Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a nakonec potřeme olejem.

  • 3

    Tykve pečeme naskládané na mřížce, při teplotě 200 °C cca 30 minut.

  • 4

    Výborně se hodí jako příloha k rybě či drůbeži.

Komentáře k receptu