Dýňovo bramborový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 400 g Dýně
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 582.3 mg
  • Vláknina 5611.3 mg
  • Vitamín A 5611.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory, cibuli a vydlabanou dužinu z dýně rozmixujeme. Vzniklou hmotu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, vmícháme nasekanou petrželku. V jiné misce ušleháme vejce s rozpuštěným máslem a přimícháme do zeleninové směsi. Přelijeme do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme 4 dl vody, přikryjeme alobalem a asi 45 minut pečeme ve středně vyhřáté troubě až se vytvoří kůrka na povrchu. Podáváme se sýrem a olivami.

Komentáře k receptu