Dýňová polévka na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón zeleninový
  • 2 g Dýňová semínka
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kg Dýně
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 901.5 mg
  • Vláknina 3554.8 mg
  • Vitamín A 3554.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci zahřejeme olej, vysypeme cibuli, necháme zesklovatět, potom přidáme dýni, česnek, zalijeme vodou, vhodíme kostku bujonu a vaříme tak dlouho, dokud není dýně měkká. Do uvařené dýně vylijeme smetanu, horkou polévku rozmixujeme dohladka, osolíme, opepříme, prohřejeme, stáhneme z ohně a porcujeme na talíře.

Komentáře k receptu