Thajská dušená kachna s dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 600 ml Voda pitná
  • 300 ml Mléko kokosové
  • 2 kávová lžička Kari pasta
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Tykev
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 ks Limetka kafrová
  • 1 hrst Koriandr celý
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Koření pěti vůní
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 1152 mg
  • Vláknina 5984 mg
  • Vitamín A 5984 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa zbavíme kostí a kůže, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme koření pěti vůní, sezamový olej, šťávu vymačkanou z pomeranče a nastrouhanou pomerančovou kůru. Důkladně promícháme a obalíme maso, zakryjeme fólií a necháme min. 15 minut na chladném místě marinovat.

  • 2

    Tykev oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme dýni a vaříme cca 10-15 minut do změknutí. Poté scedíme a odložíme.

  • 3

    Použitou marinádu slijeme do woku, přivedeme k varu, vmícháme kari pastu a cca 2-3 minuty povaříme. Přidáme maso a za stálého míchání vaříme 3-4 minuty do zhnědnutí. Vmícháme rybí omáčku, cukr a povaříme další 2 minuty. Nakonec přilijeme kokosové mléko, promícháme, vložíme připravenou dýni, chilli papričky bez semínek, natrhané limetové listy a necháme zvolna vařit ještě cca 5 minut.

  • 4

    Hotovou omáčku i s masem rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanou koriandrovou natí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu