Polévka Aveyronnaise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 120 g Šunka dušená
  • 120 g Tuřín
  • 120 g Zelí hlávkové bílé
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1107 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 46.2 mg
  • Draslík 1063.6 mg
  • Vláknina 1834.2 mg
  • Vitamín A 1834.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodnici a slaninu nakrájíme na malé kostičky, hlávkové zelí na jemné proužky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, na kterém necháme zpěnit slaninu. Přidáme pokrájenou zeleninu, oloupaný prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a 1 hodinu vaříme.

  • 3

    Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou šunku, zjemníme smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu