Kompotovaná dýně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Cukr krupice
  • 850 g Džus ananasový
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Kyselina citrónová
  • 2 ks Citrony
  • 7.5 dl Voda pitná
  • 2 kg Dýně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1020.2 mg
  • Vláknina 7655.3 mg
  • Vitamín A 7655.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostičky a nasypeme do kastrolu.

  • 2

    Z citronů vymačkáme šťávu, smícháme s vodou, kyselinou citronovou a cukrem. Přilijeme džus a přisypeme hřebíček. Nálev přivedeme k varu, vložíme dýni a odstavíme.

  • 3

    Vše rozdělíme do sklenic, důkladně uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.

  • 4

    Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a suché místnosti.

Komentáře k receptu