Tagliatelle s tykví a piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 750 g Tykev
  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 80 g Oříšky piniové
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 375 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 921 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1212 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 52.7 mg
  • Draslík 814.8 mg
  • Vláknina 15013.5 mg
  • Vitamín A 15013.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme a na rozehřátém másle orestujeme cca 3min dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu zahříváme.

  • 2

    Poté podlijeme vývarem, přidáme na malé kousky nakrájenou tykev a povaříme doměkka.

  • 3

    Ochutíme muškátovým oříškem, pepřem, snížíme teplotu, přidáme smetanu a necháme ji prohřát. Již nevaříme. Odstavíme a jakmile omáčka trochu vychladne, rozmixujeme dohladka.

  • 4

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 5

    Omáčku opatrně prohřejeme, nalijeme na těstoviny, přidáme piniové oříšky a promícháme. Dozdobíme pažitkou.

  • 6

    Strouhaný parmazán podáváme v misce zvlášť.

Komentáře k receptu