Dýňové čatní citrónové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Rozinky tmavé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Citrony
  • 0.5 l Ocet vinný červený
  • 2 kg Dýně
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 912 kcal
  • Sacharidy 222 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 154 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3712.2 mg
  • Vláknina 20402.8 mg
  • Vitamín A 20402.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 168.9 mg
  • Vitamín E 11.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žlutou dýni oloupeme, lžící odstraníme semínka a měkkou dužinu. Dýni nakrájíme na malé kousky, které položíme do velké pánve. Přidáme citron spařený horkou vodou, který nakrájíme na tenké plátky. Potom přidáme zázvor, předem namočené rozinky, nakonec zalijeme vínem a vodou. Směs promícháme a za častého míchání dusíme přibližně 30 minut.

  • 2

    Do směsi přisypeme cukr, med, dochutíme chilli kořením, solí, pepřem. Pokračujeme v dušení ještě 10 minut, aby směs dostala pravou hustotu. Ještě teplou směs naplníme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme víčky dolů. Potom vrátíme zpátky, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu