Dýňový quiche s kuřecím masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 100 g bílý jogurt
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Bílý jogurt
  • 10 g Zázvor
  • 100 ml Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Dýně
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Tymián
  • 1 polévková lžíce Smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 272.5 mg
  • Draslík 2243 mg
  • Vláknina 5701 mg
  • Vitamín A 5701 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.6 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.

  • 2

    Poté přidáme studené mléko a jedno vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.

  • 3

    Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.

  • 4

    Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy.

  • 5

    Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 minut na 200 °C.

  • 6

    Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut.

  • 7

    Připravíme si česnekový olej: česnek utřeme s tymiánem a olejem.

  • 8

    Kuřecí maso nakrájíme na kousky a obalíme ho česnekovým olejem, poté opečeme dozlatova spolu s nakrájenou šalotkou.

  • 9

    Poté maso přesuneme do pekáče, přidáme ghí (přepuštěné máslo), dýni nakrájenou na kostky a nastrouhaný zázvor.

  • 10

    Osolíme, opepříme a vmícháme med.

  • 11

    Pečeme 30 minut na 185 °C.

  • 12

    Vejce vyšleháme s jogurtem a smetanou, přidáme nasekanou mátu a petrželku. Smícháme s vychladlou dýňovou směsí.

  • 13

    Koláč naplníme dýňovou směsí a posypeme strouhaným parmezánem.

  • 14

    Pečeme 25 minut na 185 °C.

Komentáře k receptu