Vegetariánské kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Brambory rané
  • 250 g Lilek
  • 250 g Mrkev kořen
  • 250 g Dýně Hokkaidó
  • 200 g Kokos strouhaný
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Chilli paprička zelená
  • 10 ks Kari listy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 223.2 mg
  • Vláknina 9055 mg
  • Vitamín A 9055 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, brambory i dýni oloupeme a spolu s lilkem nakrájíme na kostky velikosti sousta. Zeleninu zalijeme 500 ml vody a vaříme 25 minut doměkka spolu se solí a kurkumou.

  • 2

    Jednu chilli papričku necháme vcelku, ostatní nasekáme na jemno.

  • 3

    Cibuli nakrájíme na jemno.

  • 4

    Do mixéru dáme čtyři nakrájené chilli papričky, kmín, koriandr, polovinu kokosu, cibuli a rozmixujeme na pastu.

  • 5

    K měkké zelenině (vodu neslíváme) přidáme připravenou pastu, kari listy a zbylou chilli papričku a 5 minut povaříme.

  • 6

    Nakonec vmícháme jogurt a ještě minutu povaříme.

Komentáře k receptu