Hovězí s máslovou dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 900 g dýně máslová
  • 75 ml Víno červené
  • 375 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Paprika sladká mletá
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer - nať
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí zadní vařené
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 4 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 91.3 mg
  • Vláknina 2745.6 mg
  • Vitamín A 2745.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso podusíme doměkka den předem.

  • 2

    Cibuli, česnek a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celerovou nať také nakrájíme na jemno. Rajče spaříme v horké vodě, oloupeme, kůži vyhodíme a rajče nakrájíme na kousky. Vše smícháme s rajčatovým protlakem a smažíme na oleji. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 3

    Přidáme dýni a hovězí maso nakrájené na kostičky. Přidáme papriku, tymián, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme.

  • 4

    Hovězí vývar osolíme, opepříme a smícháme ho s kukuřičným škrobem. Spolu s vínem to přidáme k masu. Osolíme a opepříme podle chuti. Dusíme 30 minut.

  • 5

    Podáváme například s rýží či chlebem.

Komentáře k receptu