Štěrbák pečený s citronovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Štěrbák zahradní
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 1574.1 mg
  • Vláknina 31026 mg
  • Vitamín A 31026 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý štěrbák vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Osolíme jej, posypeme špetkou cukru a okyselíme citronovou šťávou.

  • 2

    Salát v míse pokryjeme alobalem, který jsme potřeli máslem, a upečeme doměkka. Při pečení jej občas pokropíme trochou vody.

Komentáře k receptu