Tvarohovo-špenátové noky se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Tvaroh tučný
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 40 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 378.8 mg
  • Draslík 863.4 mg
  • Vláknina 7589.9 mg
  • Vitamín A 7589.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 565.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný špenát spaříme, nasekáme a promícháme s tvarohem utřeným s máslem. Přidáme vejce, sůl, krupici a koření a vše dobře promícháme. Pokud je těsto řídké, přisypeme krupici.

  • 2

    Z těsta vykrajujeme lžící noky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Zvolna vaříme 5-10 minut.

  • 3

    Příprava omáčky: Ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní na kousky rozdělené tavené sýry, nastrouhaný sýr, osolíme a chvíli vaříme. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a omytá, na kousky nakrájená rajčata.

  • 4

    Horké noky na talířích přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu