Ledový salát s lososem a mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Jogurt bílý
  • 500 g Losos obecný
  • 175 g Těstoviny konzumní
  • 175 g Salát ledový
  • 50 g Majonéza
  • 500 g Hřebenatka
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 421 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 107.6 mg
  • Draslík 917.7 mg
  • Vláknina 1367.8 mg
  • Vitamín A 1367.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marinádu připravíme tak, že promícháme olivový olej, nastrouhanou citronovou kůru, nasekané oregano a kopr.

  • 2

    Vyloupané hřebenatky a nakrájeného lososa na menší kousky promícháme se solí, pepřem a marinádou. Obalené kousky masa v marinádě napichujeme na špejle či jehly. Hotové špízy odložíme na 90 minut do ledničky.

  • 3

    Po 90 minutách špízy narovnáme na plech a grilujeme 10 minut. Během grilování mažeme špízy marinádou.

  • 4

    Ledový salát natrháme na menší kousky. Poté je smícháme s uvařenými těstovinami, ugrilovaným lososem a hřebenatkami.

  • 5

    Podáváme se zálivkou z majonézy a jogurtu.

Komentáře k receptu